Oncologii atrag ATENTIA: renunta URGENT sa mananci aceste 5 alimente ce cauzeaza CANCER

Uite la ce alimente ce cauzeaza cancer ar fi bine sa renunti! Este important sa stii ca cei mai importanti factori ce duc la cancer sunt: stilul de viata, practicare viciilor, genetica, anumite infectii. Ne vom opri astazi asupra stilului de viata, mai precis asupra stilului alimentar. Mai multe studii releva faptul ca maniera in care mancam poate creste riscul dezvoltarii celulelor canceroase.

Dar tot alimentatia poate avea si o influenta benefica asupra corpului. Poti sa scazi riscul de a face cancer prin urmatoarele mijloace:

– renunta la fumat si consumul de alcool
– fa exercitii regulat
– nu te ingrasa peste masura
– adopta o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume.

Uite la ce alimente sa renunti daca vrei sa eviti riscul de a face cancer:

1. Alimentele rafinate

Principala categorie de produse pe care trebuie sa incetezi sa le consumi o reprezinta zaharurile rafinate. Zaharul alb, asa cum il cumparam din comert, poate fi o adevarata otrava pentru corpul nostru, mai ales daca e consumat in cantitati mari. Mai bine ai inlocui zaharul cu miere, melasa sau sirop de artar.

De asemenea, produsele de panificatie iti pot distruge sanatatea. Faina alba rafinata contine cantitati uriase de carbohidrati, cu efecte nocive asupra sanatatii tale. S-a dovedit ca femeile ce au consumat cantitati mari de produse cu faina alba au dezvoltat un risc de cancer mamar. Cel mai bine e sa o inlocuiesti cu faina de quinoa, migdale sau grau integral.

Citeste si: Toată lumea are celule canceroase in corp. Iata cum le impiedicam sa devina tumori

2. Carnea rosie sau cea procesata

loading...

In mezelurile pe care multi le consuma zilnic au fost depistate multe chimicale si cantitati uriase de sare. Organizatia mondiala a sanatatii nu recomanda consumul acestor alimente. De asemenea, anumite studii au descoperit o legatura intre consumul de carne rosie si riscul de cancer de prostata. De aceea, se recomanda inlocuirea acestora cu produse din pui (crescut fara hormoni) si peste.

3. Alimente afumate si murate

Pe termen lung, consumul frecvent al acestor alimente va avea efecte neplacute asupra sanatatii. Procesul prin care se afuma carnea poate sa aduca un aport de substante toxice nedorite in corp. De asemenea, exista anumiti nitrati in muraturi, despre care se crede ca ar creste riscul de cancer. Bineinteles, nu e vorba despre aceste produse obtinute acasa, din ingrediente naturale, ci despre cele cumparate de la magazin.

4. Uleiurile hidrogenate

Aceste tipuri de grasimi sunt extrem de nocive pentru organism, pentru ca au multe chimicale si aproape deloc nutrienti. Asadar, acestea cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase din corp. Studiile au facut legatura intre uleiurile hidrogenate si cancerul de piele. Inlocuieste-le cu ulei extravirgin de masline, cocos sau palmier. Ai mare grija si la popcornul pentru microunde, caci si acesta contine cantitati mari de grasimi hidrogenate.

5. Chipsurile de cartofi

The International Journal of Cancer a publicat un studiu ce arata legatura dintre consumul de chipsuri si divserse tipuri de cancer. Cancerul la san, prostata, de ovare si al tractului digestiv sunt cele mai frecvente tipuri ce apar in urma consumului acestui snack nesanatos. Ca sa eviti acest risc, ar trebui sa prepari tu acasa chipsuri de cartofi, cu ulei de masline extravirgin, la cuptor.

Asadar, acestea sunt cele 5 alimente ce cauzeaza cancer la care ar fi bine sa renunti URGENT!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *