6 dintre cele mai comune motive care pot duce la BALONARE si cum pot fi rezolvate. ATENTIE sa nu mai…

Balonarea este o problema destul de comuna, care afecteaza oamenii zilnic. Vestea buna este ca nu e o afectiune grava, ci una care se poate vindeca foarte usor. Pentru ca e o problema inconfortabila, e indicat sa stii care sunt cele mai comune cauze ale balonarii.

1. Dezechilibrul florei intestinale

Antibioticele sunt principalele cauze ale problemei cu flora intestinala. Cei care iau astfel de medicamente pot avea probleme cu stomacul si, daca flora intestinala e afectata, apare balonarea.

Mancarea care fermenteza in stomac este principalul motiv pentru formarea gazelor. De aceea, ar trebui sa fie evitate produsele care afecteaza flora intestinala: excesul de fainoase, zaharuri si produse de panificatie.

2. Intoleranta la anumite mancaruri

Alergiile si intoleranta la anumite alimente se pot manifesta si prin balonare. Cele mai frecvente mancaruri care pot duce la astfel de manifestari sunt lactatele, ouale, anumite fructe (banane, citrice, ananas), nuci, grau, gluten si porumb.

Intoleranta la produse se testeaza cu ajutorul unei analize de sange. Dupa obtinerea rezultatelor, se recomanda evitarea acestor alimente problematice.

3. Sensibilitatea la gluten

Una dintre cele mai periculoase intolerante este cea la gluten, caci poate duce la boala celiaca. Sensibilitatea la produsele care contin gluten duce la balonare, gaze, constipatie sau diaree.

loading...

Citeste si: Ce sa NU mai faci la menstruatie ca sa scapi de DURERI si de BALONARE

4. Combinarea nepotrivita a alimentelor

Multi oameni nu stiu ca atunci cand combina anumite mancaruri, risca sa aiba probleme cu stomacul. Prima regula este sa nu se combina fructele cu alte mancaruri, ci se mananca separat. De asemenea, desertul nu trebuie sa fie compus din fructe.

Proteinele si carbohidratii nu se combina, tot pentru ca pot duce la balonare.

5. Mese la ore neregulate

Cand sari o masa, digestia are de suferit. Acelasi lucru se intampla si cand, in fiecare zi, ora de masa difera sau cand se mananca mult inainte de somn. Organismul uman functioneaza cel mai bine atunci cand exista cele 3 mese principale si una sau doua gustari.

6. Bacterii sau paraziti

O alta cauza a balonarii, una mai grava de aceasta data, este o infectie cauzata de bacterii sau paraziti. De indata ce ati eliminat toate celelalte cauze mentionate mai sus, mergeti la un medic pentru a vedea daca nu exista un astfel de risc. Doar o analiza de specialitate poate depista eventualele bacterii sau paraziti din stomac.

Atentie! Acest articol are rol informativ si nu inlocuieste vizita la medic!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *