Ce sunt, de fapt, trigliceridele. Medicii ar trebui sa RECUNOASCA

Sanatatea inimii depinde si de nivelul trigliceridele. Cu toate acestea, li se acorda mult prea putina atentie. Insa, studii recente demonstreaza ca nivelul ridicat de trigliceride este mult mai periculos decat nivelul ridicat al colesterolului.

Ce sunt, de fapt, trigliceridele

Acestea sunt grasimile din sange formate de caloriile care nu au fost arse imediat. Este evident ca trigliceridele pot duce la un risc ridicat de boli cardiovasculare, daca sunt scapte de sub control.

In timpul procesului de digestie, corpul nostru transforma caloriile de care nu are nevoie imediat in trigliceride. Acestea sunt stocate in celule adipoase si sunt eliberate intre mese, pentru a ne furniza energie. Insa, daca noi consumam mai multe calorii decat ardem, riscam sa suferim de hipertrigliceridemie.

O valoare ridicata a trigliceridelor este atunci cand acestea depasesc 200 mg/dl. Valoarea mare a acestora duce la ingrosarea peretilor vaselor de sange, ce poate duce la ateroscleroza. Astfel, riscul de infarct, accident vascular cerebral si, in general, de boli de inima, va fi extrem de ridicat.

Citeste si: Cum sa-ti desfunzi arterele si sa reduci colesterolul rapid si eficient. Bea asta

loading...

Uneori hipertrigliceridemia apare si din cauza sindromului metabolic sau ca un efect secundar al unor medicamente beta-blocante, antiinflamatoare, contraceptive sau diuretice.

Cum se poate reduce nivelul trigliceridelor

– reducerea numarului de calorii consumate zilnic
– minim 30 de minute de sport zilnic
– se evita alimentele bogate in grasimi
– se evita alcoolul

Tratament medicamentos se administreaza doar cu prescriptie medicala. Acest articol are rol informativ si nu inlocuieste consultul de specialitate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *