O bautura pe care O CONSUMI si tu e OTRAVA PENTRU OASE. Uite cum le transforma…

Probabil esti si tu familiarizat cu efectele negative ale consumului de bauturi acidulate. Aceste bauturi carbogazoase indulcite sunt extrem de periculoase pentru sanatate. Totusi, exista statistici alarmante ce demonstreaza ca oamenii nu renunta la sucul lor favorit. Un studiu realizat de universitatea Yale arata ca majoritatea americanilor stiu cat de periculoase sunt aceste sucuri. Totusi, aproximativ 48% dintre ei le consuma zilnic.

Poate si tu bei, mai rar sau mai des, cate un suc din acesta, carbogazos si plin de zahar. Afla ca acesta iti distruge oasele! Acest motiv ar trebui sa te faca sa incetezi sa-l mai bei!

Iata principalele motive pentru care ar trebui sa renunti la aceasta bautura

Creste riscul de diabet:

Daca bei aproximativ un litru de bauturi indulcite cu zahar pe zi, cresti riscul de a face diabet de tip 2 cu 26%, fata de cineva care nu bea asa ceva. Sucurile cresc nivelul de glucoza si de insulina din corp. De asemenea, s-a demonstrat ca aceasta bautura carbogazoasa creste riscul unui atac de cord cu 20%.

Nu prea iti mai este pofta de un suc acum, nu-i asa?

loading...

Citeste si: Bautura care imbunatateste si revitalizeaza ficatul

Creste riscul de osteoporoza

Femeile, in special, trebuie sa fie atente la aceasta predispozitie spre osteoporoza. Folosit ca acidifiant in industria bauturilor carbogazoase, acidul fosforic cauzeaza pierderea de calciu, facand oasele mult mai fragile. El se amesteca imediat in tractul digestiv cu calciul si magneziul. Se formeaza astfel saruri ce nu pot fi absorbite de organism.

Acidul fosforic, in cantitati mari, produce hipocalcemie la nivel osos si calcifierea tesuturilor moi. Potrivit unui studiu american, femeile ce obisnuiesc sa bea aceasta bautura ce contine acid fosforic au o densitate osoasa mai mica cu 5% decat femeile care nu consuma asa ceva.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *