Semnale date de organism ca vei suferi un atac de cord

Semnale date de organism ca vei suferi un atac de cord

Infarctul este una din cele mai comune cauze ale mortii. A fost chiar in capul listei in ultimii ani. Nu este o surpriza intr-o societate in care suntem inconjurati de mancare fast-food si stres.

Simptome ale atacului de cord

Sanatatea inimii poate fi imbunatatita prin schimbarea unor obiceiuri nesanatoase din viata de zi cu zi. In plus, in cazul insuficientei cardiace, organismul trimite semnale de alarma si simptome, timp de cel putin o luna de zile.

1. Dificultati la respiratie:

Daca plamanii nu primesc cat oxigen au nevoie, inima nu va primi, de asemenea, destul sange oxigenat pentru a putea functiona normal. Aceste doua sisteme sunt direct conectate intre ele. In plus, daca ai probleme cu respiratia, acesta poate fi un simptom al insuficientei cardiace.

2. Raceala si simptome ale gripei:

Daca suspectezi atacul de cord si ai aceste doua simptome, este recomandat sa faci o vizita la medicul specialist. Aceste simptome pot aparea chiar inainte de infarct.

3. Presiune in piept:

CITESTE SI: Metode de prevenire a bolilor de inima

loading...

Multe persoane care simpt presiune in piept se gandesc sa este normal si nu fac o vizita la medic. Insa, presiunea in piept nu este normala in niciun caz, si este un semn clar ca un atac de cord poate aparea in viitorul apropiat. Astfel, daca simti presiune in piept, nu ezita sa faci o vizita la medic.

4. Slabiciune:

Un alt simpton care poate semnala infarctul. Cand arterele se ingusta, circulatia sangelui este ingreunata, astfel muschii nu primesc ce au nevoie si pot ceda.

5. Transpiratie si oboseala:

Circulatia slaba afecteaza transportarea sangelui oxigenat in creier, care este esential pentru o functionare normala a acestuia.

6. Oboseala:

Daca te trezesti obosita si nu ai un motiv anume, poate fi din cauza circulatiei slabe a sangelui catre inima.

Cel mai bun mod de a evita un atac de cord este sa ai grija de inima si de sanatatea organismului tau. Nu astepta pana ce semnalele de alarma si simptomele incep sa apara. De asemenea, viziteaza medicul regulat si urmeaza-i sfaturile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *