Vindeca negii, fibromul uterin, tumorile, candida si alte infectii. Vezi ce efecte are…

Este deja cunoscut efectul ei benefic pentru a trata negii. Dar aceasta planta are mult mai multe efecte asupra sanatatii. Rostopasca este recomandata inca din antichitate in cazul a nenumarate afectiuni. In prezent i se cunosc beneficiile pentru aproximativ 150 de probleme medicale. De la banale afectiuni ale pielii, pana la boli destul de grave, unele greu de tratat cu medicamente.

Compusii activi din rostopasca sunt: alcaloizii, chelidonina, saponozide, enzime, rezine, acid chelidonic, acid nicotinic, acid ascorbic si carotenoizi. Astfel, rostopasca are efect vasodilatator, analgezic si stimuleaza secretiile digestive, are efect antiseptic, antibacterian si cicatrizant.

Iata in ce afectiuni este recomdantata aceasta planta

– spasme digestive: se consuma tinctura de rostopasca pentru a ameliora simptomele

– dischinezia biliara: cercetarile au confirmat ca rostopasca, sub forma de pulbere, are efecte benefice in combaterea problemelor biliare

– indigestia: medicul german J.C. Bauman considera ca jumatate de lingurita de tinctura de rostopasca, de 4 ori pe zi, reduce senzatia de greata, elimina starea de disconfort si stimuleaza producerea de sucuri gastrice

– migrena: o lingurita de rostopasca pe stomacul gol

– pancreatita: se consuma un ceai din rostopasca uscata

– boli de ficat: este un stimulent al functiei hepatice, daca e consumata sub forma de pulbere

– herpesul se combate astfel: tinctura de rostopasca se administreaza (cate o lingurita) de trei ori pe zi si se aplica si direct pe zona afectata (2-3 picaturi aplicate extern)

loading...

Citeste si: Planta care DISTRUGE CANCERUL, BOLILE de INIMA si protejeaza FICATUL

Cum se poate administra rostopasca

1. Sub forma de pulbere

Se macina tulpinile uscate de rostopasca si se depoziteaza in borcane inchise ermetic. Se administreaza 1 gram de 2-3 ori pe zi.

2. Tinctura

Se foloseste pulbere de rostopasca, ce se lasa la macerat in alcool alimentar. Proportia e de aproximativ 15 linguri la 400 ml de alcool.

3. Infuzie

Se foloseste rostopasca maruntita care se prepara cu apa oparita.

Cum se culege rostopasca

Se folosesc tulpina, frunzele si florile de la rostopasca. Se culeg pe timp frumos, in zile fara ploaie. Apoi se usuca intr-un strat subtire, intr-un loc fara umiditate. Din 500 grame de planta rezulta o suta de grame de planta uscata.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *