Raceala la ovare. Simptome, cauze si tratament

Raceala la ovare. Simptome, cauze si tratament

Raceala la ovare, cunoscuta si drept „anexita”, este o inflamatie a ovarelor si a trompelor uterine. Multe femei considera ca aceasta afectiune este cauzata de frig. Tocmai de aceea, ele nu merg la timp la consultul de specialitate, ceea ce face ca boala sa se agraveze. In realitate, nu frigul este motivul principal al declansarii unei raceli la ovare, in realitate, vinovate sunt bacteriile.

Primele simptome ale anexitei sunt dureri in zona abdomneului inferior, leucoree abundenta si uneori febra. In general, raceala la ovara este declansata de o infectie cu transmitere sexuala, cel mai probabil gonoree sau candidoza.

Semnul clar ca boala e cauzata de bacterii este faptul ca trompele si ovarele se inflameaza, iar durerea este doar consecinta acestui lucru.

Alte cauze pot fi: nasterea, avortul si interventiile in zona genitala sau abdominala, cazuri in care bacteriile pot migra din vagin sau colon spre trompe si ovare.

loading...

Cum se pune diagnosticul pentru raceala la ovare? De multe ori, femeia are probleme de infertilitate, iar medicul descopera ca motivul principal este o anexita netratata. In acel moment, se face un examen vaginal si o ecografie care determina eventualele complicatii ale afectiunii.

De asemenea, cu raceala la ovare este asociata si infectia urinara, motiv pentru care e recomandat un examen de urina. O raceala la ovare nediagnosticata si netratata duce la complicatii ce pot necesita operatie. De asemenea, raceala la ovare se poate croniciza, aparand Boala Inflamatorie Pelvina, care duce la infertilitate.

Exista si riscul aparitiei unei sarcini extrauterine, pentru ca ovulul fecundat ramane blocat in trompa. Daca este descoperita la timp, anexita se poate trata si fertilitatea poate fi restaurata fara probleme.

De regula, raceala la ovare se trateaza cu antibiotice, fiind recomandat un nou set de analize la finalul administrarii. De multe ori, se recomanda ca si partenerul sexual sa urmeze acelasi tratament.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *