Sindromul ovarelor polichistice. Simptome si tratament

Sindromul ovarelor polichistice. Simptome si tratament

Cand vine vorba despre corpul femeii, acesta trece prin nenumarate schimbari de-a lungul timpului. Ne referim la schimbari fizice si emotionale care se intampla la pubertate si la menopauza.

Orice femeie are parte de schimbari in greutate, forma si alte trasaturi fizice. Corpul evolueaza tot timpul, un lucru normal de altfel, iar cativa din factorii care contribuie la evolutie sunt varsta, sarcina si nivelul hormonal. Nu exista doua femei la fel, astfel schimbarile prin care trece orice femeie sunt diferite.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este un dezechilibru hormonal care interfereaza cu ovulatia normala. Aceasta afectiune apare la 20% din femeile de pe intreaga planeta. Simptomele pot fi destul de severe si pot creea multiple probleme.

Daca suspectezi ca ai sau ai fost deja diagnosticata cu aceasta afectiune, nu trebuie sa te sperii. Nu exista inca un remediu, dar sunt mai multe modalitati de a controla aceasta stare.

Ce este sindromul ovarelor polichistice:

Este o afectiune edocrina si este rezultatul unui nivel crescut de androgen, sau hormonul masculin.

Genele sau mediul pot fi motivele pentru nivelul de hormoni masculini crescuti. Aceasta boala are o gama larga se simptome si seferitate, astfel poate fi destul de greu de depistat de catre doctori.

loading...

CITESTE SI: Virusul HPV, ce este si cum se depisteaza

Conform unor cercetari, aceasta afectiune are legatura cu insulina, deoarece sindromul ovarelor polichistice apare la femeile care au un nivel ridicat de insulina. Aproximativ 20% din femei sunt diagnosticate cu aceasta afectiune, iar majoritatea intre varstele de 18 si 44 de ani.

Aceasta afectiune reprezinta un factor de risc pentru mai multe boli precum, diabetul, hipertensiune, boli ale inimii si unele tipuri de cancer.

Simptomele SOP:

– Ciclu menstrual neregulat
– Acnee, piele uleioasa si matreata
– Dificultate in a ramane insarcinata
– Ingrasare
– Exces de par
– Depresie

Cum poti trata sindromul ovarelor polichistice

– Exercitii
– Schimbari in dieta zilnica
– Mananca alimente bogate in magneziu
– Discuta cu un doctor
– Discuta cu un terapeut

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *