Efecte directe ale alcoolului

Consumul de alcool are un efect direct asupra organismului. Alcoolul ajunge in sange si, astfel, se difuzeaza in corp. Dupa zece minute ajunge la creier, moment in care se fac simtite primele efecte.

Efectul variaza in functie de numarul de pahare baute, viteza de absorbtie, sex, varsta, inaltime si greutate, modul de consum al alcoolului, starea ta de spirit din acel moment, nivelul de oboseala si starea fizica si daca ai mancat sau nu.

Plecand de la ideea ca 1 pahar standard inseamna o cantitate de bautura care contine 10 g de alcool, vom observa urmatoarele efecte survenite in functie de numarul de pahare de alcool consumate.

1-2 pahare standard: ritmul cardiac si viteza de respiratie cresc. Ai senzatie de caldura. Devii mai plin de viata si mai relaxat. Ti se pare ca vorbesti mai bine. Gustul, simtul mirosului si vederea isi pierd din acuitate. Devii mai putin sensibil la durere. Vrei sa mananci. Ai nevoie sa urinezi mai mult.

3-7 pahare standard: iti scade reactia in timp si devii mai greoi in miscari. Ai mai multe dificultati in evaluarea anumitor situatii. Gustul, simtul mirosului si vederea continua sa isi piarda din acuitate. Campul de vizibilitate este redus (vedere in tunel). Incepi sa vorbesti mai tare, in special pentru ca auzi mai putin. Memoria iti functioneaza mai slab. Starea ta de spirit incepe sa se schimbe, devii mult mai vesel si mai exuberant sau, dimpotriva, mai iritabil si neplacut. Ai tendinta de a te supraestima si esti mai putin critic cu tine.

8-14 pahare standard: toate simptomele fizice mentionate mai sus sunt in crestere. Reactia iti este foarte redusa si ai mai putina coordonare in miscari. Vorbitul iti devine mai greoi si uneori sari peste cuvinte sau fraze. Fata ti se inroseste si obrajii se dilata mai mult. Starea ta de spirit este fericita, devine exuberanta sau se transforma in depresie sau suparare. Gandirea critica despre tine dispare. Faci mai usor lucruri pe care nu le-ai fi facut fara bautura. Poti avea, de asemenea, greata si varsaturi.

15-20 pahare standard: simturile iti sunt acum foarte ingreunate. Ceea ce vezi si auzi abia mai ajunge la creier. Miscarile iti sunt complet dezordonate. Te poti simti absent sau confuz. Exista un risc ridicat de pierdere a concentrarii, astfel incat nu iti vei mai aminti multe lucruri. Simti greata si ameteala cand inchizi ochii.

Mai mult de 20 de pahare standard: respiratia si bataile inimii incetinesc brusc. Esti complet beat. Daca bei aceasta cantitate intr-o perioada scurta de timp, ai putea face obiectul unei intoxicatii cu alcool: sa lesini sau sa cazi in coma. Respiratia ti se poate opri sau poti face un stop cardiac. In cazul celor tineri care nu sunt obisnuiti sa bea mult, aceste reactii pot avea loc mult mai rapid.

Related Posts

ventuze silicon de vanzare

Trecere brusca, dar benefica: drumul de la antibiotice la tratamentul cu ventuze

Daca stiti cum sa le folositi, ventuzele va pot vindeca de diferite afectiuni. In cazul in care nu sunteti siguri

Implant dentar realizat in Cluj

Acesta este o procedura stomatologica, menita sa aduca rezultate considerabile din punct de vedere al aspectului estetic celui care apeleaza

Ce sa faci daca ai matreata

Este foarte jenant sa stai sa te tot scarpini in cap si sa iti cada matreata pe haine. Este adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *