Efecte directe ale alcoolului

Consumul de alcool are un efect direct asupra organismului. Alcoolul ajunge in sange si, astfel, se difuzeaza in corp. Dupa zece minute ajunge la creier, moment in care se fac simtite primele efecte.

Efectul variaza in functie de numarul de pahare baute, viteza de absorbtie, sex, varsta, inaltime si greutate, modul de consum al alcoolului, starea ta de spirit din acel moment, nivelul de oboseala si starea fizica si daca ai mancat sau nu.

Plecand de la ideea ca 1 pahar standard inseamna o cantitate de bautura care contine 10 g de alcool, vom observa urmatoarele efecte survenite in functie de numarul de pahare de alcool consumate.

1-2 pahare standard: ritmul cardiac si viteza de respiratie cresc. Ai senzatie de caldura. Devii mai plin de viata si mai relaxat. Ti se pare ca vorbesti mai bine. Gustul, simtul mirosului si vederea isi pierd din acuitate. Devii mai putin sensibil la durere. Vrei sa mananci. Ai nevoie sa urinezi mai mult.

3-7 pahare standard: iti scade reactia in timp si devii mai greoi in miscari. Ai mai multe dificultati in evaluarea anumitor situatii. Gustul, simtul mirosului si vederea continua sa isi piarda din acuitate. Campul de vizibilitate este redus (vedere in tunel). Incepi sa vorbesti mai tare, in special pentru ca auzi mai putin. Memoria iti functioneaza mai slab. Starea ta de spirit incepe sa se schimbe, devii mult mai vesel si mai exuberant sau, dimpotriva, mai iritabil si neplacut. Ai tendinta de a te supraestima si esti mai putin critic cu tine.

8-14 pahare standard: toate simptomele fizice mentionate mai sus sunt in crestere. Reactia iti este foarte redusa si ai mai putina coordonare in miscari. Vorbitul iti devine mai greoi si uneori sari peste cuvinte sau fraze. Fata ti se inroseste si obrajii se dilata mai mult. Starea ta de spirit este fericita, devine exuberanta sau se transforma in depresie sau suparare. Gandirea critica despre tine dispare. Faci mai usor lucruri pe care nu le-ai fi facut fara bautura. Poti avea, de asemenea, greata si varsaturi.

15-20 pahare standard: simturile iti sunt acum foarte ingreunate. Ceea ce vezi si auzi abia mai ajunge la creier. Miscarile iti sunt complet dezordonate. Te poti simti absent sau confuz. Exista un risc ridicat de pierdere a concentrarii, astfel incat nu iti vei mai aminti multe lucruri. Simti greata si ameteala cand inchizi ochii.

Mai mult de 20 de pahare standard: respiratia si bataile inimii incetinesc brusc. Esti complet beat. Daca bei aceasta cantitate intr-o perioada scurta de timp, ai putea face obiectul unei intoxicatii cu alcool: sa lesini sau sa cazi in coma. Respiratia ti se poate opri sau poti face un stop cardiac. In cazul celor tineri care nu sunt obisnuiti sa bea mult, aceste reactii pot avea loc mult mai rapid.

Related Posts

relatii sexuale

Mituri despre prezervative

Exista foarte multe mituri in ceea ce priveste prezervativul masculin si, in cele ce urmeaza, o sa vi le prezentam

Tu sti cum sa iti alegi cupa menstruala?

Ai aflat de cupa menstruala de curand, dar nu sti cum se foloseste, ce metode presupune si care sunt avantajele
tampoane,-absorbante,-cupe-menstruale

Tampoane, absorbante sau cupe menstruale? Care este mai potrivita pentru tine?

Crezi sau nu, acestea sunt intrebari care au fost adresate de catre doctori si cercetatori. Avand in vedere faptul ca
cu-copii-in-calatorie

Cele mai bune sfaturi pentru momentele in care calatoriti cu un copil mic

Daca aveti intentia de a calatori cu un copil micut, de aproximativ doi ani, ar fi bine sa va inarmati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *