Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Aparat de sudura fibra optica

Un aparat de sudura fibra optica lipeste defapt doua fibre optice, cap la cap folosind caldura. Scopul este de a fuziona cele doua fibre impreuna in asa fel incat lumina care trece prin fibre nu este risipita sau reflectata inapoi de catre de lipitura.

In acest fel, cu un aparat de sudura fibra optica lipitura si regiunea din jurul ei sunt aproape la fel de puternice ca restul fibrelor. Sursa de caldura este, de obicei, un arc electric, dar poate fi, de asemenea, un laser, sau de o flacara de gaz, sau un filament de tungsten prin care trece curent.

Procesul de fuziune al unui aparat de sudura fibra

Procesul de fuziune al unui aparat de sudura fibra optica presupune ultilizarea de caldura localizata, pentru a topi sau a sau fuziona capetelele a doua fibre optice impreuna. Procesul acestui aparat de sudura fibra optica incepe prin pregatirea fiecarui capat al fibrei optice pentru fuziune.

Despicarea prin uziune(lipirea cu aparat de sudura fibre optice) impune ca toate acoperitoarele de protectie sa fie indepartate de la marginile fiecarei fibre, proces numit stripping.

Fibra este apoi desfacuta folosind metoda scor-si-break, astfel incat capatul este perfect plat si perpendicular pe axa de fibre. Pentru a folosi cu succes aparat de sudura fibra optica calitatea de fiecarui capat al fibrei este inspectat cu ajutorul unui microscop.

Cele doua capete ale fibrelor

Cele doua capete ale fibrelor sunt aliniate, apoi sunt topite impreuna cu aparat de sudura fibra optica. Zona ramasa goala dupa lipirea cu aparat de sudura fibra optica este protejata fie prin vopsirea suprafetei fie prin folosirea unui splice protector.

Este necesar ca dupa lipirea cu aparat sudura fibra optica sa se efectueze un test pentru asigurarea ca fibra lipita cu aparat de sudura fibra optica va rezista si e destul de puternica sa reziste manipularii, ambalarii si utilizarii prelungite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *