Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cand apare Menopauza?

Menopauza este momentul din viața unei femei în care încetează funcționarea ovarelor și dispar ciclurile menstruale. Aceasta este o schimbare naturală și inevitabilă, care survine de obicei în jurul vârstei de 50 de ani. Menopauza este precedată de perioada premenopauzei, în care ovarele încep să producă mai puține hormoni, iar ciclurile menstruale devin neregulate.

După ce menopauza are loc, nivelul de estrogen și progesteron al femeii scade semnificativ, ceea ce poate provoca simptome neplăcute, precum bufeuri, transpirații nocturne, insomnie, uscăciune vaginală și pierderea densității osoase.Menopauza este momentul care marcheza sfarsitul perioadei fertile din viata unei femei. Este atins la un an de la ultima menstruatie si este influentat de scaderea nivelului unuia dintre hormonii sexuali feminini, estrogenul, sub un anumit nivel.

Ea apare la varsta de aproximativ 50 de ani, la unele femei apare chiar in jurul varstei de 45 de ani, la altele la 55 de ani, in functie de ritmul organismului fiecarei femei. Menopauza si este precedata de o perioada de cativa ani in care nivelul hormonal scade, numarul si calitatea ovulelor scade iar menstruatia devine neregulata.

Care sunt simptomele menopauzei?

Simptomele menopauzei pot fi diferite de la o femeie la alta, dar cele mai frecvente sunt bufeurile, transpirațiile nocturne, insomniele, probleme cu memoria și concentrarea, scăderea libidoului, uscăciunea vaginală și disconfortul în timpul actului sexual, creșterea în greutate și pierderea densității osoase, ceea ce poate crește riscul de osteoporoză.

Este important să știți că nu toate femeile suferă de aceste simptome și că severitatea lor poate varia. Dacă aceste simptome afectează viața de zi cu zi a unei femei, există opțiuni de tratament, precum terapia hormonală, suplimentele naturale și schimbările de stil de viață.

Cum poate fi diagnosticată menopauza?

Menopauza poate fi diagnosticată printr-un set de analize de sânge care măsoară nivelurile hormonale ale femeii, cum ar fi FSH (hormonul foliculostimulant) și nivelul de estrogen. Dacă nivelul FSH este ridicat și nivelul de estrogen este scăzut, acest lucru indică faptul că femeia se află în perioada menopauzei.

În plus, medicul poate lua în considerare simptomele și istoricul medical al pacientului pentru a face un diagnostic. Dacă femeia este sub 40 de ani și încă nu a avut cicluri menstruale neregulate sau nu a ajuns la menopauză, medicul poate recomanda teste suplimentare pentru a exclude alte condiții medicale care pot provoca simptome similare.

Care sunt opțiunile de tratament pentru menopauză?

Există mai multe opțiuni de tratament pentru menopauză, care pot fi utilizate singure sau în combinație, în funcție de nevoile și preferințele femeii. Terapia hormonală poate fi eficientă pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, dar poate crește riscul de cancer de sân, accident vascular cerebral și boli cardiace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *