Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cele mai bune sfaturi pentru momentele in care calatoriti cu un copil mic

Daca aveti intentia de a calatori cu un copil micut, de aproximativ doi ani, ar fi bine sa va inarmati cu multa rabdare si curaj. Desi nu veti putea sa controlati tot ceea ce se va intampla in timpul zborului sau atunci cand sunteti la aeroport, puteti sa va ganditi inainte la detalii si sa va faceti un plan.

Trebuie sa aveti in vedere si temperamentul copilului dumneavoastra si sa va ganditi care sunt lucrurile care il calmeaza in anumite situatii; ce strategii sunt cele mai bune atunci cand tinde sa isi manifeste emotiile intr-un mod mai putin adecvat? Toate acestea trebuie sa le aveti in vedere atunci cand plecati in calatorie cu cel mic.

Ce trebuie sa faceti pentru a va asigura ca veti avea un zbor fara incidente?

Sa nu faceti greseala pe care o fac majoritatea parintilor si sa plecati fara a va asigura ca ati luat tot ceea ce trebuie cu dumneavoastra! Este mai bine sa preveniti decat sa interveniti, in asemenea situatii.

Lista este cea mai importanta

copilul-si-olitaPrimul sfat pe care vi-l putem oferi este sa va faceti intotdeauna o lista in care sa treceti toate lucrurile de care aveti nevoie pentru acea calatorie. Daca acei copii mai mari sunt in stare sa isi faca singuri bagajele, asta nu este valabil in cazul celor de doi ani. Trebuie sa luati totul de acasa, pentru ca in aeroporturi nu veti gasi lucrurile de care aveti nevoie pentru puiul dumneavoatra mic. Sa aveti grija sa impachetati totul cu cateva zile inainte de a pleca la drum, pentru a avea timp sa verificati totul in cazul in care acest lucru este necesar:

  • Primul lucru pe care trebuie sa il luati cu dumneavoastra la bord sunt scutecele si servetelele. In cazul in care copilul a invatat sa faca la olita portabila (in perioada asta ar trebui sa fie deja in aceasta etapa) sau este in proces de invatare, trebuie sa stiti ca olitele portabile sunt obiecte pe care nu le puteti lua cu dumneavostra la bord insa, scutece puteti lua. Sfatul nostru este ca, inainte de a urca la bordul avionului, sa va asigurati ca cel mic a mers la toaleta. Ii puteti explica necesitatea purtatii de scutece pe perioada zborului si de ce nu poate sa foloseasca olita portabila. Sa aveti grija sa luati suficiente scutece la dumneavoastra, pentru a-l putea schimba de cate ori va fi nevoie.
  • Ceea ce ar trebui sa mai luati la bord este un schimb de haine pentru copilul dumneavostra (bluzita, pantalonasi, sosete etc).
  • Alimentele care ii plac si anumite „gustarele” pe care sa le folositi ca pe mici recompense sau cu care sa il motivati sa adopte un comportament adecvat, sunt alte elemente pe care trebuie sa le luati la bord; cateva dulciuri din cele care ii plac foarte mult sunt foarte potrivite in aceste situatii.
  • Cateva jucarii si carti pentru a va asigura ca nu se va plictisi si ca va petrece timpul intr-un mod util si distractiv, in acelasi timp.
  • O tableta pe care sa fie instalate desenele animate preferate. Nu intotdeauna programele care ruleaza in avion sunt cele mai potrivite sau placute pentru un copil de doi ani. Recomandam, insa, sa limitati timpul petrecut in fata acestor ecrane luminoase.

Verificati daca ati luat tot ceea ce trebuie pentru copilul dumneavostra inainte de a inchide bagajele. De multe ori, parintii tind sa uite cate ceva, pentru ca se grabesc sau ca nu reusesc sa anticipeze anumite evenimente. Olita portabila o puteti cumpara de pe siteul KidsShop.

copil-mic-in-calatorie

Este necesar sa verificati si pretul biletului pentru copilul dumneavoastra de doi ani. Este posibil sa aveti anumite surprize mai putin placute in ceea ce priveste costul unui bilet pentru un copil. Suma poate sa difere de la o campanie aeriana la alta si de aceea este foarte important sa stiti ce buget sa aveti pregatit in acest sens.

Luati la bord o pernuta. Copilul dumneavoastra se poate aseza pe ea pentru a vedea mai bine pe fereastra. Si o patura este buna in acest sens. Este indicat sa fie una pe care el o cunoaste si care este obisnuit. Familiaritatea obiectului ca avea efecte benefice asupra sa si il va linisti. De asemenea, ii va tine si cald.

Incercati sa va bucurati de timpul pe care il peterceti la bord cu micutul dumneavoastra. Experienta cu avionul poate fi foarte interesanta pentru un copil in varsta de doi ani. Va puteti uita impreuna pe geam la nori sau la cer si va si puteti juca in acest sens; puteti sa jucati un joc al imaginatiei, de exemplu : „spune-mi ce vezi in forma acelui nor!”. Faceti in asa fel incat sa ramana cu o amintire frumoasa si cu o experienta pe care va dori sa o repete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *