Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Containerele, vedetele industriei de retail

Containerele sunt, de ceva vreme, un punct de plecare minunat pentru magazinele de retail, atat cele mai mici cat si cele mari, cu branduri renumite. Cei de la Puma sunt un exemplu excelent de dezvoltare creativa cu ajutorul acestor cutii imense. Un birou de arhitectura a stivuit 24 de astfel de containere pentru a crea un magazin cu trei etaje, un colos care include zona de bar si lounge, plus doua punti; iar cea mai buna parte este ca tot acest complex imens poate fi dezasamblat oricnd, pentru a calatori oriunde in jurul lumii.

O piata din Brooklyn este construita pe un princpiu asemanator din 22 de containere, valorificate intr-un mod ingenios, adunand intr-un singur loc antreprenori locali, un spatiu in aer liber cu magazine, restaurante si cafenele. Cele mai multe dintre containere si-au pastart aspectul exterior original, in cinstea istoricului si al domeniului din care se trag.

Containerele sunt si o modalitate ingenioasa de a aduce magazine micute in genul celor de fast food sau tot felul de deserturi in spatiul urban, acolo unde, de obicei, nu gasim decat magazine conventionale, de unde se pot pocura, cel mai des, produse alimentare. Puteti procura produse alimentare esentiale si produse proaspete din aceste containere, care sunt usor de asamblat si montat in parcare sau la colt de bloc, chiar si in parcarea unei afaceri deja existente, cum este cazul rotiseriilor de la intrarea in marile supermarketuri de la noi.

In Noua Zeelanda, mai multe containere au incropit rapid constructia unui mall, dupa ce mai multe structruri au fost distruse in urma unui cutremur devastator. Mall-ul pietonal este format din lazi stivuite si colorate in nuante deschise si luminoase, sustinand nu mai putin de 27 de magazine.

Dupa mai multi ani de discutii cu privire la cladirile de birouri, apartamentele si magazinele dintr-un cartier aglomerat din inima orasului Cleveland, edilii au gasit ca solutie sa dea pe mana magazinelor locale, a vanzatorilor de haine, piese de biciclete sau de alte bunuri, o parte dintre locurile de parcare de pe marile strazi. Acesti mici afaceristi locali au preluat spatiile si au profitat la maximum prin amplasarea de containere ca gazda pentru afacerile lor. Aceasta este o idee de dezvoltare de cartier, unde companii locale o pot incerca prin reciclarea si montarea de containere ca si acoperis pentru micii intreprinzatori care nu isi pot permite sa închirieze spatii permanente cu vitrine mari si rafturi largi de expunere din oras.

Inspirati de astefl de proiecte de succes, dezvoltatorii din intreaga lume sunt in cautarea unor metode de a transforma banalele cutii utilitare in cladiri neobisnuite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *