Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De ce ne fascineaza televizoarele?

Fascineaza lumea de aproape 20 de ani precum, un glob de cristal. Este vorba despre acea cutie de pe masa din sufragerie la care toata lumea se uita la emisiunea preferata: televizorul. Cu ajutorul acestuia putem privi lumea din toate unghiurile si putem urmari aproape fiecare miscare ale celebritatilor sau personajelor preferate din lumea. Televizorul a daramat, de-a lungul istoriei guverne, a amplificat revolutii, dar a si provocat si provoaca placerea celor care urmaresc de a afla, prin intermediul lui, ce se mai intampla prin lume.

tv

Mai-mai ca stam nedezlipiti in fata ecranelor cand vedem la televizoare ceea ce ne intriga sau ne fascineaza. Nu ascundem de asemenea faptul ca ne intereseaza viata celebritatilor, ce fac intr-o zi obisnuita, cu ce se imbraca si cu cine se mai iubesc. Unele dintre ele pot deveni modele pentru telespectatori, iar toate acestea nu le putem afla daca nu ar exista televizoare. Indiferent de emisiunile pe care le privim sau sterile la care ne uitam cu interes, stam nedezlipiti in fata televizoarelor, desi acest lucru nu este tocmai benefic pentru sanatatea ochilor nostri. De aceea, trebuie sa stim cat avem voie sa stam in fata televizorului. Putine sunt persoanele care nu au un televizor in casa, insa majoritatea dintre noi nu ne imaginam cum ar fi viata fara cutia din living.

Ba mai mult, sunt si persoane care au cel putin un televizor in casa. In vremurile noastre, televizoarele se conecteaza la Internet; acestea pot fi cu touch screen sau pot avea diverse alte functii de care suntem foarte mandri ca exista asa ceva care sa ne faca viata si mai usoara. La inceputul secolului al XX-lea la moda era ziarul, iar in cafenele nu exista persoana care sa nu citeasca ziarul avand in fata o ceasca de ceai sau cafea in mana. Toata lumea era interesata sa afle ultimele noutati si sa se puna la punct cu noutatile din politica sau fotbal. Radioul a fost o alta inventie ce a precedat ziarul, fiind o inventie foarte utila avand in vedere ca puteai afla ceea ce te interesa ascultand si nu citind. Prima demonstratie a unei transmisii televizate a fost facuta in anul 1926 si a purtat amprenta lui John Logie Baird.

Cui erau destinate televizoarele

La inceput, televizorul era destinat doar persoanelor cu bani, dupa care au ajuns si in casele clasei de mijloc. Televizorul semana cu un radio modificat, iar in perioada 1928-1934 acesta a inceput sa fie vandut in Marea Britanie si SUA.
Practic, acesta era un fel de radio la care se adauga un dispozitiv TV care consta intr-un tub de neon ce se afla in spatele unui disc rotativ mecanic. Acesta din urma avea o spirala cu aperturi cu rolul de a produce o imagine de marimea unui timbre ce era dublat printr-o lupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *