Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tot ce trebuie sa stii despre premergatoare

Curiosi si plini de energie, bebelusii sunt dispusi sa exploreze tot ceea ce ii inconjoara. Imprejurimile, mediul in care traiesc si absolut toate sunetele, toate fiind principalele lucruri care ii fascineaza pe copii inca din aceasta perioada.

Ce poate fi mai minunat decat primii pasi din viata copilului tau? Acesti primii pasi pot fi realizati cu ajutorul unui premergator. In acest fel parintii vor scapa de grija copiilor si isi vor putea efectua activitatile zilnice fara probleme.

Multi parinti se intreaba insa daca utilizarea unui premergator pentru primii pasi ai copilului este sau nu o alegerea buna. Acest premergator are o utilitate crescuta in deplasarea copilului si in urmatoarele randuri va vom prezenta cateva avantaje si dezavantaje ale utilizarii unui premergator.

Ce sustin specialistii si cercetatorii

Specialistii si cercetatorii sustin, in urma unor studii recente, ca folosirea unui premergator nu este indicata pentru dezvoltarea normala a copilului.

Studiile realizate de specialistii au demonstrat ca totii copii care au utilizat un premergator pentru a face primii pasi intai au mers de-a busilea apoi si-au folosit piciorusele pentru a se deplasa, in schimb ce copii care nu au utilizat un premergator pentru a merge si si-au dezvoltat natural aceasta abilitate au mers din prima folosindu-se de picioruse.

Cercetatorii Universitatii din Dublin sustin ca in urma acestor studii parintii ar trebui sa se gandeasca in mod serios de doua ori inainte de a achizitiona un premergator pentru copilul lor. Studiile de specialitate ar trebui sa-i descurajeze pe parintii hotarati sa cumpere un astfel de dispozitiv pentru copii.

In Anglia exista un premergator la doi copii. In ultima perioada in urma rezultatelor acestor studii numarul de premergatoare data in folosinta a scazut, datorita controverselor rezultate in urma multiplicarii dovezilor conform carora utilizarea unui premergator este daunatoare dezvoltarii normale a copilului.

Un studiu realizat pe 190 de bebelusi complet sanatosi a aratat ca dezvoltarea copilului este intr-adevar influentata. Acesti bebelusi au fost alesi la o varsta cand inca erau dusi la cresa. Parintilor li s-a solicitat sa analizeze sis a noteze toate stadiile de dezvoltarea a copilului in miscare si deplasari.

Astfel parintii au analizat stadiul rostogolirii, statul in sezut, mersul de-a busilea si mersul in picioare. Acestia au notat absolut toate datele concludente referitoare la acest proces. Parintilor li s-a solicitat sa ii formeze copilului un obicei in a folosi premergatorul pentru a analiza efectele utilizarii unui premergator in dezvoltarea copilului.

Rezultatele au aratat ca un bebelus cu cat a folosit un premergator mai des, cu atat dezvoltarea lui a stagnat si a fost mai intarziata. Din calculele cercetatorilor reiese ca fiecare 24 de ore petrecute intr-un premergator a intarziat momentul statului in picioare cu 3-7 zile si al primilor pasi cu aproximativ 3-4 zile.

In concluzie, cercetatorii isi sustin teoria conform careia un premergator nu este benefic pentru cresterea si dezvoltarea unui copil. Specialistii le sugereaza acestora sa analizeze cu atentie avantajele si deopotriva dezavantajele unui premergator inainte de a-l achizitiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *