Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Importanta lentilelor la instrumentele optice

optica

Lumea opticii este foarte folositoare in fizica care este direct legata de reflectia luminii. Instrumentele care se folosesc in optica se numesc instrumente optice. De aceea, instrumentele optice sunt dispozitive care se folosesc in diverse scopuri cum ar fi microscoapele, telescoapele, lunetele sau binoclurile. Toate sunt folosite in mod diferit, spre exemplu telescopul este folosit pentru a face ca lucrurile mici sa apara mai mari. In acelasi fel, microscopul este folosit in biologie si medicina, aparatele foto sunt utilizate de artisti, lunetele terestre sunt foosite pentru observarea obiectelor si animalelor de pe pamant iar binoclurile de catre iubitorii de natura si drumetii.

Componente de calitate

Toate aceste instrumente optice au niste piese fara de care principiile opticii nu ar putea fi aplicate si anume lentilele. Lentilele optice sunt facute din suprafete de materiale optice curbate cum ar fi sticla sau policarbonatul. In cele mai multe dintre cazuri, acestea au suprafete sferice. In mod normal, exista doua tipuri de lentile si anume lentile concave si lentile convexe.

Lentilele concave deviaza razele care intra in acestea si din acest motiv se mai numesc si lentile divergente. Atunci cand razele de lumina sunt deviate, nu este posibil sa existe imagini reale ale obiectelor plasate in fata acestor lentile. Intr-o lentila concava este posibila doar reprezentarea unei imagini virtuale. Exista si variatii ale acestor tipuri de lentile. Daca suprafetele se afunda pe ambele parti, atunci se numesc lentile biconcave sau dublu concave.

Ce sunt lentilele convexe

Lentilele convexe converg razele de lumina care intra in acestea si din acest motiv se mai numesc si lentile convergente. Atunci cand razele de lumina sunt directionate prin lentilele convexe, este posibil sa se formeze imagini reale ale obiectelor aflate in fata acestor lentile.  Ca si in celalalt caz, exista lentile biconvexe sau dubluconvexe.

In concluzie, lentilele sunt cele mai importante piese ale instrumentelor optice. Fara ajutorul acestor obiecte nu s-ar putea prelucra imaginea si dispoziltivele optice ar fi nefolositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *