Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mituri despre prezervative

Exista foarte multe mituri in ceea ce priveste prezervativul masculin si, in cele ce urmeaza, o sa vi le prezentam pe cele mai cunoscute.

Mit 1: Trebuie sa ai 18 ani pentru a cumpara prezervative

Adevar: Prezervativele pot fi cumparate odata cu inceperea vietii sexuale. Deci, si adolescentii in varsta de 16 ani, care au inceput sa intretina relatii intime, pot sa le achizitioneze fie din farmacii, fie din supermarket-uri sau din magazinele online.

Mit 2: Este mai sigur daca se utilizeaza doua prezervative odata

Adevar: Nu este recomandata utilizarea a doua prezervative in acelasi timp, pentru ca exista riscul sa se rupa in timpul actului sexual. In cazul in care se doreste utilizarea unui prezervativ masculin, cel feminin nu mai este necesar. La fel, in situatia in care femeia este cea care poarta prezervativul, barbatul nu mai trebuie sa utilizeze un prezervativ masculin.

Mit 3: Prezervativele se rup usor

Adevar: Prezervativele de calitate sunt suficient de rezistente. Ceea ce trebuie facut este sa fie asezat cu atentie si sa se asigure ca nu a intrat aer in interior. In timpul actului sexual, dar si inainte de initierea acestuia, trebuie avuta mare grija ca prezervativul sa nu fie rupt cu unghiile, cu dintii sau cu alte obiecte ascutite. In cazul in care acesta se va rupe, totusi, este obligatoriu sa fie aruncat si sa se foloseasca unul nou. De asemenea, in situatia in care nu se utilizeaza alta metoda de contraceptie, este necesara vizita la cea mai apropiata farmacie, pentru a beneficia in cel mai scurt timp de contraceptia de urgenta.

Mit 4: Prezervativele sunt singurele metode de contraceptie care ar trebui luate in considerare

Adevar: Acestea nu sunt singurele metode care trebuie luate in considerare. Este adevarat ca ele pot oferi cea mai buna protectie cand vine vorba de bolile cu transmitere sexuala si de sarcinile nedorite insa, pentru o siguranta mai mare, specialistii recomanda folosirea unei a doua metode cum ar fi, de exemplu, anticonceptionalele.

Mit 5: Este nevoie de o lubrifiere suplimentara. Vaselina este buna

 Adevar: Nu, nu este ok! Este recomandata o lubrifiere suplimentara, acolo unde este cazul, insa nu este indicat sa se utilizeze nimic pe baza de ulei, deoarece poate sa deterioreze prezervativul. Ceea ce trebuie folosit este un lubrifiant pe baza de apa care poate fi achizitionat fie de pe internet, fie din farmacii sau supermarket.

Mit 6: Prezervativele pot sa scada nivelul de sensibilitate

Adevar: Utilizarea prezervativului nu trebuie sa strice momentul. De fapt, unele dintre ele pot sa intarzie ejacularea, ceea ce este foarte bine pentru ambii parteneri. Exista foarte multe marimi, forme, culori, texturi si arome, asadar exista o gama larga de unde se poate alege acel produs care sa raspunde nevoilor fiecaruia, dar si fiecareia.

Mit 7: Prezervativele pot opri circulatia sangelui

Adevar: Nu au cum sa faca asta! Un prezervativ se poate intinde pana la 45 de cm. Exista foarte multe dimensiuni de prezervative si multe forme de unde se poate alege cel potrivit. Este recomandat sa se incerce cateva modele, pentru a vedea care este cel ideal.

prezervative

Mit 8: Daca partenera ia anticonceptionale, nu este nevoie de prezervative

Adevar: Este nevoie si de prezervative! Pastilele nu au cum sa ofere protectie pentru bolile cu tansmitere sexuala. De asemenea, in cazul in care ea uita sa isi ia pastila intr-o anumita zi sau daca vomita, eficienta pilulei scade semnificativ si ar putea sa ramana insarcinata.

Mi 9: Daca unul dintre parteneri vrea sa utilizeze prezervativul, este posibil ca acest lucru sa il faca “sa scada” in ochii celuilalt

Adevar: Dorinta de a utiliza prezervativul nu reflecta decat responsabilitate si grija atat pentru sine, cat si pentru partener.

Mit 10: In cazul sexului oral, nu este nevoie de utilizarea prezervativului

Adevar: Prezervativul este necesar si cand se practica sexul oral pentru ca, in caz contrar, se pot transmite boli precum gonoree, clamidioza sau herpes.

Mit 11: Nu este nevoie de przervativ, pentru ca relatiile sexuale se intretin numai cu “oameni buni”

Adevar: Bolile cu trasmitere sexuala nu face discriminari si ele nu stiu daca cineva este sau nu dragut sau bun. Foarte multe afectiuni de acest gen nu au simptome si exista posibilitatea infectarii partenerului fara a se sti acest lucru.

Mit 12: Daca este prezervativ, inseamna ca este sigur

Adevar: Nu chiar! Noile generatii de prezervative nu sunt intotdeauna sigure si, de aceea, este necesara achizitionarea lor din surse sigure. Atunci cand sunt cumparate, prezervativele trebuie sa indeplineasca anumite conditii si anume:

  • sa nu fie expirate;
  • sa aiba ambalajul intact si nedeteriorat;
  • sa nu fi fost expuse la temperaturi inalte.
Mit 13: Prezervativele sunt scumpe

Adevar: Prezervativele sunt produse extrem de accesibile, chiar si cele care apartin marilor brandu-uri. Astfel, prezervativele durex sunt ieftine, si ele se numara printre cele mai cumparate si apreciate produse de protectie si prevenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *