Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Noi suntem energie, totul e energie

De când Doamna Cornelia ne-a vândut casa, cu condiția ca ea să poată locui în ea în continuare, până va zbura peste nori la răposatul soț, duminica la prânz suntem invitații ei la masă. A fost o doamnă bine, profesoară de engleză la universitate, iar soțul, general în armată. Totuși în ultimii ani săraca femeie și-a cam pierdut mințile și nu o dată am fost nevoiți să mergem la ea în toiul nopții, alarmați că are hoți în casă sau că și-a văzut bărbatul bându-și cafeaua pe fotoliul de lângă patul ei.

Noi suntem energie, totul e energie

Lucrurile s-au complicat și mai mult când s-a apucat să umble pe la medium și vrăjitoare, iar mai nou, s-a înscris la niște cursuri despre legea atracției universale și gândire pozitivă.

Un guru care s-a rebotezat prin India din Vasile, în Vishna Murti, cu barba lui Moș Crăciun, privire galeșă și voce duioasă o învață despre puterea gândirii pozitive, legea atracției și despre univers ca formă supremă de energie. Prânzul de duminică, vegetarian, s-a transformat încet încet într-o predică despre puterea minții, aflând astfel și noi, ăștia mai pământeni, că suntem energie, până și casa ei e doar energie, că totul e energie.

Sinapsele doamnei Cornelia sunt atât de încâlcite în găurile negre ale universului, încât nici n-a băgat de seamă că în casa ei e un frig de ne dârdâie dinții în gură, în timp ce molfăim spanac și broccoli la prânzul de duminică, deși centrala merge de bubuie. Am simțit noi un pic de vâjâială pe la ușa de la balcon, dar nu prea ne pricepem la izolații, așa că ne-am gândit să contactăm o echipă de experți în audit energetic.

Nu puteam să lăsăm biata femeie să-și dea toată pensia pe facturile la gaz sau și mai rău, să facă vreo pneumonie, s-o avem pe conștiință, așa că ne-am hotărât s-o ajutăm, convinși că de una singură, nu prea se mai descurcă.

Audit energetic pentru o casă perfectă

Am apelat la firma Enermed Impex SRL care elaborează certificate energetice în Bucuresti, unde locuim noi, dar și în alte județe ale țării. Îi cunoșteam deja de pe vremea când cumnatul meu își făcuse un spațiu comercial și îi contactase pentru un certificat energetic în regim de urgență. În mai puțin de 24 de ore, inginerii de la Enermed aveau gata un certificat energetic ieftin și rapid.

Dar în cazul Doamnei Cornelia, era nevoie de un audit energetic, cu ajutorul căruia să fi putut găsi o soluție pentru îmbunătățirea performanțelor energetice ale casei. Cum doctorii ingineri de la Enermed sunt auditori energetici atestați gradul I de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, sunt singurii în măsură să elaboreze un audit energetic, conform legii.

Așadar, auditorul energetic era răspunsul la problema noastră, acesta știind exact cum să găsească cele mai bune soluții pentru a reduce consumul energetic și era evident că singura persoană care ne putea ajuta rapid, concret și fără prea multă bătaie de cap era un specialist din echipa Enermed.

Termoviziune în infraroșu

Eram dispuși să îi solicităm eventual și pentru o termoviziune în infraroșu pentru a putea obține informații suplimentare față de cele din certificatul energetic al casei. Fiind acreditați și ca operatori de termografie, nici că puteam alege mai bine, având toate serviciile necesare de la aceeași sursă. Astfel am fi putut avea și noi o idee cât mai clară asupra condițiilor casei care avea să fie a noastră, într-o bună zi, după ce Doamna Cornelia s-ar fi transformat în … energie.

Sursă:certificat-rapid.ro

N-am mai stat pe gânduri și i-am contactat, mai ales după ce Doamna Cornelia ne anunțase că vecinii îi fură energia, cablându-se la poarta ei. Bucuroasă foc că vroiam să o ajutăm, în ziua stabilită, Doamna Cornelia îl aștepta cu mare entuziasm pe expertul în audit energetic care avea să-i dezvăluie misterul pierderilor de energie din casă.

Chestie de energie

– Bună ziua, Doamnă. Sunt Stefănescu, de la Enermed, auditor energetic.

– Vai, bună ziua, vă așteptam, intrați vă rog și nu vă descălțați. Stați așa să mă uit un pic la dumneavoastră. Sunteți așa de tânăr și un suflet atât de evoluat. Simt așa o energie în preajma dumneavoastră… Mă bucur că lumea se dă pe brazdă și își controlează nivelul energetic.

-E important, doamnă, toate pierderile de căldură înseamnă un consum energetic ridicat și asta e în detrimentul dumneavoastră.

-Daaa, eu sunt sigură că pierd energie mai ales noaptea în somn, dormitorul meu e lângă casa vecinilor.

-Vom controla și dacă pereții nu au fost izolați cum trebuie, normal că pierdeți energie.

-Trebuie să am grijă să nu mai las nicio poartă deschisă, altfel vecinii îmi fură energie.

-Ei, doamnă, de ce credeți asta? Există cazuri de oameni care fură energie, dar nu de la dumenavoastră, ci de la rețea.

-Ah, vedeți, știți și dumneavoastră că există în jurul nostru vampiri energetici care fură energia celor care nu au grijă să se protejeze.

-Se numesc infractori, doamnă.

-Dar ia spuneți-mi, de cât timp sunteți expert în consum energetic.

-Eu și colegii mei avem o experiență de peste 20 de ani în domeniul energetic și suntem atestați ca auditori energeticigradul I. Până în prezent am elaborat câteva mii de certificate de performanță energetică, oferim servicii de audit energetic, termografie, termoviziune…

-Termoviziune? Adică puteți vedea energia unui corp?

-Avem camere de termoviziune în infraroșu cu care putem identifica zonele cu pierderi și venim cu soluțiile optime de reducere a pierderilor de energie…

-Vai, asta e chiar fascinant! Cum evoluăm repede, de la fotografii Kirlian la camere cu infraroșu. Nu vreți să-mi arătați care e nivelul energetic în dormitor? Sunt sigură că cele mai mari pierderi le am acolo, din cauza vecinilor. Dar stați așa că v-am pregătit o cafeluță. E deosebită. Energie pură. Poftiți.

-Mulțumesc doamnă. Aveți dreptate, ceașca asta e plină de energie pură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *