Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Parcarea masinii, o chestiune de inalta tehnologie

Parcarea in garaj si nu numai, poate solicita dexteritate, atentie si un pic de noroc. Un senzor de parcare automatizat va poate anunta cand ai tras inainte suficient de mult si cand ai fixat bine masina, astfel ca aceasta sarcina descurajanta pentru unii se poate realiza cu mai putine dureri de cap. Un senzor de parcare este proiectat pentru a fi usor de utilizat, iar inlocuirea cu tehnologii de ultima generatie a vechilor trucuri folosite inainte poate fi benefica pentru toata lumea.

Folosind un fascicul de fotografie sau o camera este, de departe, cel mai sigur mod de a declansa un semnal atunci cand v-ati tras masina in garaj suficient de departe. Un astfel de dispozitiv proiecteaza o raza de lumina pe un spatiu deschis, trimitandu-l spre un reflector, si-l citeste din nou atunci se intoarce. Orice miscare care ar intrerupe lungimea razei de lumina va provoaca dispozitivul si acesta se va declansa.

Senzorii de parcare auto au multe utilizari suplimentare, cum ar fi notificarea la usi si la porti, asigura securitatea intrarilor sau va notifica daca vreun vehicul vine pe alee. Insa pentru a se declansa, senzorii  trebuie sa fie conectati la un sistem de automatizare a casei si un dispozitiv de detectie.

Tipuri de kituri de senzori de parcare

Un exemplu pozitiv de un astfel de dispozitiv este kitul de interior/exterior de la Insteon, conceput pentru a lucra cu ambele tehnologii: atat Insteon cat si X-10. Odata ce dispozitivul este conectat la un senzor de automatizare a casei, notificarea este la fel de simpla ca programarea unui eveniment declansat, cum ar fi luminile intermitente ale unui bec montat undeva pe perete. Semnalele pe care le alegeti trebuie sa fie vizibile atat atunci cand se intra in garaj, dar si la iesirea cu spatele.

Totusi, incercati sa va abtineti de la unele produse. Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de senzori de parcare, care folosesc totul, de la lumini cu laser care muta niste bile pentru a indica pozitia masnii, aceste gadget-uri sunt de notorietate si cele mai multe nu va ajuta mai ales atunci cand dati cu spatele.

Un sistem de parcare cu senzori va poate ajuta sa evitati unele coliziuni usoare, dar care pot deveni costisitoare. Insa, ce e mai important, acesta poate ajuta la salvarea vietii unui copil. Odata instalat, sistemul se va aprinde automat atunci cand ati pus masina in marsarier. In cazul in care un obiect este detectat in timp ce dati cu spatele, sistemul emite semnale sonore si arata distanta pe ecran din bord pentru a va atentiona cat de departe sunteti de acel obiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *