Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Presele pentru balotarea fanului – De cate feluri sunt si cum functioneaza?

Presele de balotat fan rotunde vin in trei tipuri diferite. Tipul de presa de balotat fan pe care un fermier o va folosi depinde de baloturile pe care acesta vrea sa il realizeze alaturi de puterea tractorului care va alimenta balotiera. Baloturile rotunde cantaresc intre 350 si 450 de kilograme.

Sunt mai greu de manuit si transoprtat decat baloturile patrate , insa sunt sunt mai rezistente la umiditate, ceea ce inseamna ca agricultorii vor pierde mai putin fan din cauza mucegaiului decat in cazul baloturilor patrate.

Presa de balotat fan de teren

O presa de balotat fan de teren utilizeaza cea mai mica cantitate de cai putere din partea tractorului decat toate cele trei tipuri de prese de balotat fan. Un pickup este folosit pentru adunatul fanului de pe sol catre curele, grilele si cablurile folosite pentru a forma baloturile rotunde.

Baloturile efectuate cu acest tip de presa de balotat fan tind sa fie mai usoare si mai putin dense decat baloturile create de celelalte doua tipuri de prese de balotat fan rotunde.

Presa de balotat fan rotunda cu camera extensibila

Acest tip de presa de balotat de fan solicita o cantitate mai mare de putere din partea tractorului si este cel mai des intalnita potrivit Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala Alberta.

Tractoarele care trag acest tip de presa de balotat fan ar trebui sa aiba in jur de 13.4 – 33 cai putere. Un tractor cu cel putin 65 de cai putere va utiliza capacitatea maxima a unei prese de balotat fan.

Presa de balotat fan rotunda fixa

Presa de balotat fan rotunda fixa este cea mai comuna in Europa. Un pickup transporta fanul in camera de balotat si o data camera este aproape plin balot este format. Acest tip de presa de balotat fan produce un balot mai putin dens si necesita mai putini cai putere, aproximativ 60 de cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *