Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Încălzirea globală și schimbarea climatică sunt unele dintre cele mai serioase probleme cu care planeta se confruntă în clipa de față.
Creșterile de temperatură, seceta, precipitațiile abundente și inundațiile se numără printre efectele pe care le resimțim din cauza schimbărilor climatice.
Există foarte mulți sceptici care susțin că schimbarea climatică este doar o farsă, însă o privire aruncată evenimentelor meteorologice extreme și oscilațiilor de temperatură, pe care le experimentăm pe propria noastră piele, reprezintă dovezi de necontestat că schimbarea climatică este reală și are loc chiar în moment ce vorbim.
Cauza majoră a încălzirii globale o reprezintă gazele cu efect de seră, rezultate din arderea combustibililor fosili în activitățile industriale, producerea de energie și combustibili pentru transport, precum și de activitățile gospodărești.
Aceste emisii de gaze nocive trebuie reduse pentru a evita depășirea unui prag de încălzire al planetei care ar fi devastator pentru viața așa cum o știm acum pe pământ.
În urma Conferinței de la Paris cu privire la schimbările climatice, care a avut loc pe 30 noiembrie – 11 decembrie, s-a decis limitarea încălzirii globale la sub două grade Celsius în acest secol. Pentru acest lucru, este important să se facă trecerea spre energiile regenerabile și tehnologiile mai puțin poluante.
Dacă la nivel global, s-a căzut la un acord pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să-și reducă emisiile de carbon, la nivel local s-au introdus noi legi ce privesc eficiența energetică, cum ar fi directiva ErP (mai multe despre ErP aici), care se aplică sistemelor de încălzire, în scopul limitării nivelului de poluare atmosferică.
Însă va fi nevoie de mai multe inițiative, pe lângă această directivă, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Dacă temperaturile vor continua să crească în ritmul de până acum, vom asista la o intensificare tot mai mare a efectelor pe care schimbările climatice le vor avea.
Ne-am putea aștepta la incendii de vegetație mai intense, secete mai aspre, care vor duce la distrugerea culturilor agricole, ne vom confrunta cu o lipsă a resurselor de hrană și apă potabilă (lucru care deja se întâmplă în țările mai puțin favorizate), intensificarea inundațiilor ce vor contribui la o creștere a daunelor economice și la un număr de victime mai mare.
Este important să nu uităm și de distrugerea unor ecosisteme și dispariția anumitor specii de plante și animale, care nu se pot adapta la ritmul alert în care au loc schimbările climatice.
Însă ce ne afectează cel mai tare este poluarea atmosferică. Agenția Europeană de Mediu stabilește că pulberile în suspensie, dioxidul de azot și ozonul de la nivelul solului reprezintă poluanții care ne dăunează cel mai mult în prezent.
Toți acești poluanți afectează căile respiratorii, produc dificultăți în respirație și agravarea unor boli precum astmul, duc la agravarea bolilor cardiovasculare și la degradarea țesutului pulmonar, iar o expunere pe termen lung favorizează apariția cancerului și a morții premature.
Acești poluanți provin în cantități extraordinar de mari din activitățile și procesele industriale, arderea combustibililor în producerea de energie sau din traficul rutier care a crescut exponențial în ultimul secol.
Așa cum spuneam și mai sus, din necesitatea reducerii poluării atmosferice, s-a introdus directiva europeană ErP, care impune comercializarea numai de centrale termice în condensație, care consumă mai puțin și reduc nivelul noxelor emise în atmosferă.
Compania noastră și-a îmbunătățit constant produsele, în așa fel încât să satisfacă cerințele unei piețe mereu atentă la eco-sustenabilitate.
Suntem promotorii unui consum de energie mai eficient și al unor produse ale căror emisii de noxe sunt reduse în mod semnificativ.
Vă recomandăm astfel să vă orientați, în decizia dumneavoastră, spre gama de centrale în condensație MYdens (click aici pentru a afla mai multe) sau spre grupurile noastre hibride de produse (le găsiți aici), care îmbină folosirea energiilor regenerabile cu sistemele în condensație.
Printr-o alegere corectă, toată lumea are posibilitatea de a contribui în mod activ la reducerea emisiilor de poluanți atmosferici și, astfel, la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea încălzirii globale.
Pentru a reuși limitarea încălzirii globale sub pragul de două grade Celsius în acest secol, este nevoie de un efort colectiv, constant și de o reclasificare a priorităților pe care le avem în viața de zi cu zi.
Prevenirea și adaptarea la schimbările climatice sunt pași importanți pe care trebuie să-i facem împreună!