Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sisteme automate de parcare

Gasirea unui loc pentru masina ta in oras nu a fost nicicand mai usoara, de cand au aparut sistemele automate de parcare. Exista o serie de sisteme de parcare automate, iar acestea sunt concepute pentru a efectua o serie de sarcini similare. Unele sisteme de parcare automate ofera locuri de parcare paralela in sistem hands-free, iar altele ofera, pur si simplu, o asistenta atunci cand vrei sa parchezi masina intr-un spatiu extrem de limitat. Acesta din urma este de obicei mentionat ca “asistenta la parcarea paralela” sau “asistenta la parcare”, în timp ce primul este adevaratul sistem automat de parcare paralela. Termenul similar “parcare automatizata” se refera de obicei la structuri care utilizeaza echipamente robotizate pentru a adaposti autovehiculele fara interventia factorului uman.

Istoricul automatelor de parcare

Sistemul de parcare laterala automatica este disponibil in tarile dezvolate de aproximativ un deceniu, dar ideea in sine este cu mult mai veche de atat.

Unul dintre primele sisteme automate de parcare a fost dezvoltat inca din anii 1930 ai secolului trecut. Acesta chiar a operat de-a lungul timpului, in diferite moduri, care s-au modernizat odata cu trecerea anilor. Aceasta tehnologie timpurie implica patru sisteme de tractiune, care erau atasate in patru puncte sub automobile. Acestea se introduceau sub masina, asemenea cricurilor hidraulice actuale, cu ajutorul lor, masina fiind ridicata de pe roti. Odata ce a fost preluata de aceste autotractoare, deconectarea transmisiei de la sursa de alimentare permitea unitatilor tractoare sa impinge masina la locul sau de parcare. Aceasta idee nu a avut niciodata prea mult success, insa visul de a face o parcare laterala usor si fara riscul de avariere a reaparut in anii 1990. Pana la acel moment, sistemele robotizate au avansat pana la punctul in care un calculator transforma toate sarcinile grele in misiuni extrem de simple, inclusiv, ati ghicit, efectuarea parcarii paralele. Astfel, pana la sfarsitul anilor 1990, primele sisteme de parcare paralele controlate de computer au fost testate cu succes.

Dintre marcile consacrate, Toyota a fost prima care a integrat noua tehnologie de parcare asistata, pe modelul Prius din 2003, insa, la ora actuala, tot mai multe marci si modele ofera un anumit tip de sistem de parcare paralela sau controlata, asistata de calculator.

Sistemele atuale de parcare paralela folosesc o varietate de senzori capabili sa determine cu aproximatie spatiul dintre doua automobile pacate, iar un calculator de bord calculeaza unghiurile de directie necesare si viteza, pentru a naviga in siguranta in apropierea locului de parcare. Iar in varianta complet computerizata, calculatorul poate executa aceasta manevra fara absolut nicio interventie din partea soferului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *