Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sfaturi pentru reducerea consumului de energie. Eficiența energetică.

Cum spuneam și într-un articol precedent, în ziua de astăzi, lumea se confruntă cu mai multe probleme, printre care și încălzirea globală. Din această cauză, se introduc tot mai multe măsuri legislative, atât la nivel național, cât și internațional, pentru impunerea eficienței energetice și limitarea, în acest fel, a emisiilor de dioxid de carbon și alte noxe dăunătoare. Si un, nu vorbim de energiile cosmice ci de energia electrica.

Aceste măsuri legislative, ca directiva ErP, Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, a cărei modificare și completare a fost aprobată în data de 24 februarie 2016 și care prevede faptul că instituțiile publice trebuie să achiziționeze doar acele produse, servicii, lucrări sau clădiri, a căror eficiență energetică atinge performanțe înalte, sau legea 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, care subliniază faptul că toate clădirile nou construite, începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie este egal aproape cu zero, arată că optimizarea consumului de energie este o necesitate în ziua de astăzi.

Totuși, trebuie reținut că prin reducerea consumului de energie, nu contribuiți doar la bunăstarea colectivă, ci și la propriul dumneavoastră confort.

Adaptarea consumului de energie

Adaptarea consumului de energie la propriile nevoi se va reflecta în facturile pe care sunteți nevoiți să le plătiți lună de lună. În acest fel veți reuși să salvați mai mulți bani, pe care să-i realocați spre alte activități sau spre achiziționarea unor produse care prezintă un interes pentru dumneavoastră.

Pentru a reuși să economisiți mai mult, vă putem oferi câteva sfaturi în privința eficientizării consumului dumneavoastră de energie.

În primul rând, este bine de știut că produsele electrocasnice, chiar și atunci când se află în stand-by, consumă curent electric. Dacă doriți să evitați cheltuielile în plus, scoateți din priză produsele respective atunci când nu le utilizați.

Când doriți să achiziționați un nou produs, orientați-vă întotdeauna spre acele produse care au un rating mare de eficiență energetică. Clasele A+, A++ și A+++ sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic și vă ajută să economisiți curentul electric.

În ceea ce privește încălzirea, este dezirabilă deținerea atât a unei centrale termice în condensație sau dublă condensație, cât și a unui termostat cu ajutorul căruia puteți regla și optimiza cantitatea de căldură de care aveți nevoie.

Rolul unei centrale termine in condensatie

O centrală termică în condensație are capacitatea de a recupera o parte din căldura care, în mod normal, s-ar fi pierdut odată cu eliberarea gazelor arse la o centrală tradițională. Iar o centrală în dublă condensație vă permite să economisiți atât la încălzire, cât și în producția de apă caldă menajeră, datorită componentelor sale specializate.

O altă recomandare pentru realizarea de economii ar fi să stingeți lumina ori de câte ori ieșiți dintr-o cameră sau nu aveți nevoie de ea și să vă orientați și spre becuri mai eficiente, care consumă mai puțin.

Foarte important este și faptul ca, pentru a nu pierde căldura din locuința dumneavoastră sau pentru a nu utiliza vara aparatele de climatizare mai mult decât trebuie, locuința să fie izolată corespunzător și să dispună de ferestre moderne.

Iar cel mai însemnat aspect, pe care trebuie să îl aveți în vedere, este acela că folosirea echipamentelor și a produselor dumneavoastră trebuie făcută întocmai cum scrie în manualul de funcționare a produsului. Dacă produsele vor fi folosite necorespunzător, ele nu-și vor putea atinge performanța de care sunt capabile și vor contribui, astfel, la o factură cu energia care este mai încărcată decât ar trebui.

Sperăm ca sfaturile noastre să vă ajute și vă încurajăm să ne scrieți dacă aveți nelămuriri sau întrebări care necesită răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *