Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sunt mai indicate buldozerele noi sau cele second hand?

De-a lungul anilor, buldozere noi au primit configuratii mai mari si mai puternice ca raspuns la cererea de echipamente adecvate pentru lucrari de terasament tot mai mari.

Firme precum Caterpillar, Komatsu, Case, JCB, Liebherr, LIUGONG, Terex, Fiat-Allis, John Deere si International Harvester au fabricat masini mari pe senile de tip terasiere.

Buldozere noi au devenit mult mai sofisticate pe masura ce timpul a trecut. Imbunatatiri importante includ trenuri de rulare similare (de automobile), cu o transmisie automata in loc de o transmisie manuala, lame controlate de cilindri hidraulici in loc de troliu cu cablu precum in primele modele, si gradul de control automat.

Hidrocilindrele au permis manipularea mai precisa a lamei si controale automate. Buldozerele (cum ar fi, de exemplu, buldozerele rusesti) pot fi echipate cu un dispozitiv de spate.

Cel mai comun atasament pentru buldozerele noi este un “ripper” folosit pentru a slabi solurile dens-compactate. Un buldozer nou mare de obicei, are un singur gambei pe ripper.

Fiecare gamba are un dinte care se poate inlocui

Fiecare gamba are un dinte care se poate inlocui atunci cand se uzeaza. Un atasament mai putin comuna este un “stumpbuster”, care este un varf unic, ce iese orizontal si poate fi ridicat pentru a nu incomoda in timpul drumului.

Un “stumpbuster” este folosit pentru a scoate o radacina de copac. Un buldozer cu un stumpbuster este utilizat pentru operatiunile de curatari ale terenului, si are, probabil, o lama perie-grebla.

O inovatie mai recenta este echiparea buldozerelor noi cu tehnologie GPS, precum cele fabricate de Topcon Positioning Systems, Inc, Inc Trimble, Leica Geosystems ofera un grad mai precis de control.

Ca raspuns la cererilor multiple si de multe ori diferite cu privire la aceste sisteme, Kellogg Raportul a publicat in 2010 o comparatie detaliata a tuturor producatorilor de astfel de sisteme, evaluand mai mult de 200 de caracteristici pentru fiecare buldozer nou.

Cel mai bun producator de buldozere noi cunoscut in Statele Unite este, probabil, Caterpillar, care a castigat reputatia de a face masinarii dure, durabile si fiabile. Komatsu, JCB si John Deere sunt concurenti de astazi.

Desi aceste buldozere noi au inceput ca tractoare agricole modificate, acestea au devenit pilonul principal pentru proiectele mari de constructii civile, si au gasit drumul lor in utilizarea de catre unitatile militare de constructii la nivel mondial. Cel mai cunoscut model de buldozere noi este, Caterpillar D9, utilizat de asemenea pentru minerit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *