testele psihologice

Ce poti cunoaste prin testele psihologice de personalitate?

Personalitatea unei persoane, fobiile, dezechilibrele emotionale din copilarie, ideile inradacinate inca din copilarie in subcontinent, abilitatile, calitatile si capacitatile de a comunica se pot determina prin intermediul unor teste psihologice de personalitate.

Psihologii utilizeaza inca din prima sedinta de consiliere teste psihologice de personalitate care sa ii ajute in cunoasterea pacientului si in identificarea principalelor probleme cu care acesta se confrunta.

Prin aceste teste psihologice de personalitate se pot identifica si solutiile la problemele pacientului, insa acest lucru este posibil doar in conditiile in care pacientul raspunde sincer la toate intrebarile si formuleaza raspunsuri cat mai detaliate, reusind astfel sa se implice direct in terapia aleasa.

Aceste teste psihologice de personalitate pot determina mai multe caracteristici ale unei persoane fiind astfel impartite pe categorii. De asemenea, ii ajuta sa determine ce tip de personalitate au.

Exista in acest sens urmatoarele tipuri de teste psihologice de personalitate: teste psihologice de personalitate care determina gradul de sociabilitate al unei persoane, teste psihologice de personalitate care stabilesc daca esti o persoana introvertita sau extravertita, teste psihologice de personalitate care analizeaza relatiile tale cu cei din jur, teste psihologice de personalitate care stabilesc cum reactionezi la situatii de criza, teste psihologice de personalitate care analizeaza reactia ta la influentele celor din jur si stabilesc daca esti sau nu o persoana influentabila etc.

In prezent psihoterapia este inca la inceput in tara noastra, fiind privita inca cu reticenta atat de cei varstnici, cat si de cei tineri. Acest domeniu este inca in faza incipienta, urmarind insa o dezvoltare cat mai rapida.

Nu multe persoane aleg sa consulte un psiholog

Din pacate, cei care obisnuiesc sa consulte un psiholog sunt in numar mic inca, mentalitatea romanului sustinand ideea ca un om sanatos din punct de vedere psihic nu are ce cauta la psiholog.

Din acest motiv persoanele care urmeaza consultanta psihologica sunt discriminati in societate, sunt evitati si considerati persoane cu probleme mintale, desi acest lucru nu este adevarat.

Acest lucru este total eronat din simplul motiv ca terapia psihologica trateaza probleme diverse precum insomnii, fobii, depresie, atacuri de panica, somnambulism, anxietate fara a fi necesar si un tratament medicamentos suplimentar.

Lipsa de informare la nivelul populatiei conduce astfel la conculzii eronate care afecteaza viata celor care frecventeaza sedintele de psihoterapie.

Related Posts

Tulburarile de personalitate

Tulburarile de personalitate – De ce apar si cum se maniversa?

Exista o multitudine de forme de tulburari de personalitate, care poti fi mai mult sau mai putin grave si care
tipuri de personalitate

Cate tipuri de personalitate exista si cum se diferentiaza acestea?

Inca din antichitate oamenii au fost constienti de pluralitatea caracterelor si comportamentelor umane. Personalitatea este lucrul care ne individualizeaza si
relatii sexuale

Mituri despre prezervative

Exista foarte multe mituri in ceea ce priveste prezervativul masculin si, in cele ce urmeaza, o sa vi le prezentam

Tu sti cum sa iti alegi cupa menstruala?

Ai aflat de cupa menstruala de curand, dar nu sti cum se foloseste, ce metode presupune si care sunt avantajele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.