Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Totul despre presele de balotat

In luarea deciziei de cumparare a unei prese de balotat , ia in considerare dimensiunea fermei, daca fanul vor fi transportat, capacitatea de stocare si disponibilitatea personalului. Toata balotarea se face cu ajutorul unei prese de balotat.

Totusi, unele persoane necesita ajutor suplimentar in acest proces. Depozitare si risipa sunt doua considerente principale atunci cand alegeti tipul presei de balotat care va fi utilizat. Nivelul de umiditate trebuie sa fie mai mic de 22 la suta pentru prevenirea mucegaiului.

Presa de balotat patrat

Presa de balotat patrata formeaza baloturi patrate intre 40 si 60 kg, nefiind necesara o masina sau un tractor pentru a-i muta.

De obicei baloturile patrate sunt mutate atunci cand sunt ambalate, pentru ca remorca poate fi trasa in spatele presei de balotat, ceea ce face transportul foarte usor.

O persoana suplimentara este necesara pentru a incarca baloturile in remorca. Baloturile patrate sunt usor de depozitat si de manuit. Baloturile mari patrate pot ajunge la o greutate de pana la 400 kilograme si pot fi transportate de camionete sau remorci mai mari.

Ele sunt mai usor de manevrat, spre deosebire de baloturile rotunde, insa in cazul fermelor de dimensiunii mici acest avantaj este eliminat.

Presa de balotat rotunda

Baloturile rotunde de fan pot cantari de la 400 la 700 de kilograme. Este necesar un tractor pentru a-i muta datorita greutatii si dimensiunii foarte ridicate.

Presele de balotat rotunde nu sunt foarte populare in cadrul fermelor mici. Insa acestea sunt extrem de utile in cadrul fermelor de dimensiuni mari, deoarece sunt mai eficiente pentru hrana animalelor.

Baloturile rotunde necesita depozitare separata si vor trebui acoperite si protejate de intemperii. Baloturile rotunde pot solicita de asemenea si ambalarea.

O presa de balotat rotunda realizeaza baloturi mult mai rapid, de asemenea aceste utilaje sunt mult mai fiabile decat o presa de balotat patrata.

Prese de balotat dreptunghiulare

Presa de balotat dreptunghiulara realizeaza baloturi de fan cu putin peste 10 kilograme, fanul este tocat marunt si comprimat in dreptunghiuri.

Cantitatrea de fan pierduta in cazul acestor tipuri de prese de balotat este mult mai mica, intrucat baloturile sunt mult mai usor de manevrat.

Un studiu al Universitatii din California, din Departamentul de Resurse Naturale arata ca mieii au castigat in greutate mai mult, un pic peste 2 kg, datorita fanului depozitat in acest tip de baloturi.

De asemenea si pierderile cu fan au fost reduse cu 10%. Presa de balotat dreptunghiulara este mult mai scumpa decat celelalte doua tipuri, insa cu timpul aceasta diferenta se va recupera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *