Birouri uimitoare construite din containere

Nu doar prin nelimitatele resurse oferite, containerele au luat cu asalt lumea arhitecturala. Containeele aduc eficienta, flexibilitate si accesibilitate pentru a inova cladirile “verzi”, de la mici cabine de vacanta la cafenele portabile, scoli si zgarie-nori.

Inventate acum mai bine de cinci decenii, containerele moderne s-au integrat mai intai in reteau globala de distributie a produselor. Astfel, in containere se aduc jucarii din China, textile din India, cereale din America sau masini din Germania.

In timp ce un numar considerabil de oameni descurcareti si-au facut din aceste containere adaposturi provizorii pe la marginea oaraselor si a societatii, inclusiv, arhitectii si designerii au inceput sa foloseasca constructiile modulare in ideile lor. Containerele sunt foarte versatile, usor de modificat pentru a aduce confortul scontat. Sunt, de asemenea, usor de conectat intre ele si de stivuit pentru a crea spatii modulare, eficiente la un cost scazut, cu putin efort si resurse reduse, in comparatie cu folosirea materialelor conventionale.

Descoperim posibilitati incitante ale acestor containere, care se transforma in posibiltati nelimitate, de la adaposturi de ajutorare in caz de dezastru la apartamente de lux, case de vancanta, folosite foarte des chiar si pe post de birouri.

16 containere compun un grup de birouri individuale in interiorul vast al sediului unei firme din Geneva. Aspectul brut, mai mult industrial al containerelor, contrasteaza cu imprejurimile moderne si sofisticate, creand o imagine izbitoare.

In coreea de Sud, iarasi, 28 de containere plasate unul peste altul pentru a crea pertii externi ai unei platforme uriase care leaga birourile din domeniile creativ – culturale, multe dintre acestea avand peretii total transparenti, pentru a indeparta senzatia de mediu inchis, intunecos.

Containere stralucitoare de un rosu aprins contrasteaza cladirilor istorice de pe celebra strada Lafayette. Acest concept isi propune sa adauge spatiu pentru birouri unei cladiri de locuinte intr-o zona superaglomerata din New York, creand un aer proaspat si modern.

La o scara mai mica, Houston practica arhitectura de baza prin Metalab pentru a demonstra cum containerele pot servi pe post de birouri mobile, legate in retea cu 20 de panouri solare ansamblate pe acoperis pentru independenta energetica.

Desigur, din punct d evedre conceptual, containerele nu mai prezinta nimic nou, fiind tot mai des utilizate. In Rhode Island, un nou proiect si-a pus bazele recent: un spatiu pentru birouri, denumit generic Box Office, va fi construit din containere pe o parcela de pamant intr-un cartier post-industrial al orasului, devenind rapid atractia afaceristilor locali.

 

Related Posts

bile kegel

Ce sunt bilele kegel si ce beneficii au?

Vaginul este un organ extrem de rezistent. Faptul ca poate sa treaca un copil prin el si totusi sa revina
tv

De ce ne fascineaza televizoarele?

Fascineaza lumea de aproape 20 de ani precum, un glob de cristal. Este vorba despre acea cutie de pe masa

Rochii scurte – simbolul etern al feminitatii

Noi, femeile, adoram rochii scurte deoarece ne scot in evidenta frumusetea, eleganta si feminitatea. Rochia reprezinta simbolul eternei feminitati. O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *