Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tipuri de macarale pivotante

O solutie ieftina pentru deplasarea diverselor obiecte intr-un spatiu interior sunt acele macarale pivotante. Acestea dispun de un brat pivotant care deserveste toate aceste operatiuni iar in cazul in care montarea bratului nu se poate realiza direct pe perete, deschiderea unghiulara a spatiului interior trebuie sa aiba raza egala cu lungimea bratului.

Tipurile de macarale pivotante sunt foarte utilizate pentru ca au dimensiuni variabile in ceea ce priveste capacitatea de ridicare (in intervalul 125 – 2000 kg), lungimea bratului (2000 – 6000 mm) si inaltimea de ridicare (standardul este de 3000 mm).

Posibilitatile tehnologice de realizare pentru macarale pivotante sunt cele care impun limitele acestor dimensiuni ale diverselor componente. Palanele pot fi manuale sau electrice iar translatie la fel, electrica sau manuala.

Tipuri de macarale pivotante

Toate modelele de macarale pivotante pot fi de urmatoarele tipuri: cu brat articulat, cu coloana, de perete. Orice dotare industriala este incomplete fara macarale pivotante. In plus, acestea sunt ideale pentru aplicatii universale, fiind valabile pentru o plaja de sarcini de pana la 10 tone.

Daca se doreste transportul de sarcini mai mari decat maximul acceptat de dotarile initiale din fabrica, macaraua poate fi echipata, in mod optional, cu un motor pentru actionarea bratului de tip pivotant, care asigura o utilizare mult mai usoara.

In cazul unor macarale pivotante de perete nu este obligatoriu sa se foloseasca spatiu la nivelul pardoselii.

Ce sunt Electropalanele cu lant?

Electropalanele cu lant sunt accesoriile perfecte pentru acest tip de macarale, care in mod util pot fi echipate si cu un sistem special pentru operarea din exterior. Domeniul de sarcina poate ajunge si pana la 1 tona in cazul acestor macarale pivotante.

Pentru a deservi anumite posturi, parte integranta a unui flux tehnologic, au fost create dispozitive speciale, cunoscute sub numele de macarale pivotante cu coloana. Mobilitatea ridicata este asigurata de greutatea mica a macaralei.

Bratul articulat cu care sunt echipate anumite macarale pivotante este realizat in general din teava patrata, pentru o rezistenta superioara. Unghiul mare de rotatie (de pana la 270 de grade) si rotirea de tip manual a bratului asociata cu o viteza de ridicare a palanului de 8 metri la 2 minute, fac din aceste macarale pivotante intrumentele perfecte pentru deplasarea anumitor obiecte in spatii inchise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *