Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum funcționează o Centrală Termică în Condensare?

O centrală termică tradițională, cu țeavă de fum, funcționează prin arderea gazului natural pentru încălzirea apei. Când gazul natural este ars, reacția chimică care are loc produce vapori de apă și dioxid de carbon ca produse auxiliare.

Aceste gaze de ardere calde vor fi eliberate în atmosferă prin traversarea unui coș de fum, luând cu ele și o cantitate prețioasă de căldură. Eficiența centralelor tradiționale variază între 70-80%, în funcție de tipul și vechimea centralei. Ceea ce înseamnă că 20-30% din energia pe care o folosesc, se pierde sub forma gazelor calde.

Centralele în condensare au capacitatea de a recupera o cantitate din căldură care, în mod normal, s-ar pierde de la gazele de ardere pe care le degajă.

Gazele de ardere parcurg un schimbător de căldură

Gazele de ardere parcurg un schimbător de căldură, care le răcește și le condensează înapoi într-un lichid, cunoscut sub denumirea de produs de condensare. Făcând acest lucru, pot recupera o cantitate din căldura care în mod normal ar fi fost pierdută.

Căldura recuperată este folosită pentru a încălzi apa rece care se întoarce din radiatoare pe măsură ce intră în centrală. O eficiență energetică de peste 90% poate fi dobândită cu o centrală în condensare bună.

CÂȚI BANI VEI ECONOMISI?

Asta depinde de vârsta și condiția în care se află centrala dumneavoastră curentă.

De exemplu, nu veți economisi foarte mulți bani dacă faceți trecerea de la o centrală care are o eficiență de 86%, la una care are o eficiență de 90%. Pe de altă parte, ați economisi foarte mulți bani, dacă ați face trecerea de la o centrală ce oferă o eficiență de 70%, la una care oferă o eficiență de 90%.

Energy Saving Trust (grup de cercetare tehnică pentru consumatori care analizează modalități de a scădea impactul societal asupra schimbărilor climatice) estimează că economiile pe care le-ați putea face prin trecerea la o centrală cu rating A de eficiență pot ajunge la 310 lire/an ~2000 Ron/an (cifrele reprezintă estimări care se bazează pe instalarea unei centrale noi în condensare, clasa A și a unui set complet de termostate într-un apartament semidecomandat, cu încălzire pe gaz).

COSMOGAS, anticipând timpurile, a proiectat, brevetat și realizat produse inovatoare care exploatează mai bine energia – pentru consum de energie optimizat în prezent, cu scopul de a păstra și în viitor sursele naturale de combustibili fosili.

Mai multe soluții cu un singur punct de contact pentru asigurarea calității, economiei și a confortului pentru a satisface nevoile unei piețe din ce în ce mai atentă la sustenabilitatea ecologică: aceasta este filosofia noastră care de 50 de ani ne caracterizează și ne face mândri de munca noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *