Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dubla Condensare – De Două Ori Mai Multe Economii

Gândește-te cât cheltui în fiecare lună cu facturile la gaze, curent, întreținere. Costurile cu încălzirea și iluminatul sunt mari de fiecare dată și parcă nu fac altceva, decât să te lase fără bani în buzunar. E oribil. Dar necesar. Suntem obișnuiți cu confortul de zi cu zi.

Imaginează-ți, însă, că ai putea consuma câtâ apă caldă ai nevoie, dar să plătești mai puțin pe toată perioada anului pentru consumul tău. Acest lucru este posibil prin folosirea unei centrale care funcționează în DUBLĂ CONDENSARE.

Ce este dubla condensare?

Dubla condensare este un principiu pe baza căruia funcționează centralele Cosmogas și care permite obținerea avantajelor unei centrale în condensare atât la încălzire, cât și în producția de apă caldă. Pe scurt, datorită mecanismului inteligent de funcționare al centralei tale, vei reuși să consumi mai puțină energie atunci când folosești apa caldă, dar și în producția de căldură necesară locuinței tale.

Produsele Cosmogas de pe piață care funcționează pe acest principiu și de care puteți dispune și în România, sunt reprezentate de gama MYdens. Această gamă este extrem de variată și scoate la înaintare produse de puteri diferite, de la 24 kW pentru consumatorii mici, până la 280 kW pentru consumatorii mari.

Eficiența unei centrale care condensează doar în procesul de încălzire, scade în producția de apă caldă.

Cosmogas, însă, în conformitate cu normele curente în materie de eco-sustenabilitate a consumului și a surselor energetice utilizate, a dezvoltat produse capabile de a garanta o eficiență maximă în toate cele patru anotimpuri, atât în faza de încălzire, cât și în procesul de producere a apei calde menajere. La centralele MYdens care funcționează pe principiul dublei condensări, eficiența se menține constantă în ambele procese: de încălzire și de producere a A.C.M.

Schimbătorul de căldură

foto1_schimbător_majoratCeea ce permite realizarea dublei condensări în gama de centrale termice MYdens, este schimbătorul în plăci de oțel inoxidabil, care grație dimensiunilor sale mărite, cu o lățime de 320 de mm, permite disponibilitate mare de A.C.M. și rapiditatea serviciului de furnizare a apei. Apa caldă menajeră este, deci, produsă cu o eficiență net superioară în comparație cu centralele care funcționează doar pe principiul condensării.

Schimb termic eficient

În termeni mai tehnici, pentru a oferi o eficiență ridicată, în regim de condensare, cu o temperatură de întoarcere a apei în instalație de 55°C, schimbătorul primar al centralei are nevoie de o suprafață de schimb mărită. Pentru a înțelege mai bine această afirmație, putem da un exemplu practic, făcând comparația între o instalație de încălzire în pardoseală și una prin radiație. Cantitatea de căldură eliberată în mediu este aceeași, cu diferența că instalația prin radiație funcționează la o temperatură de 70°C, în timp ce instalația de încălzire în pardoseală, având o suprafață mult mai extinsă, se menține la circa 40°C. De asemenea, pentru a produce apă caldă menajeră la „temperatura punctului de rouă” (temperatura la care cantitatea de vapori de apă este maximă), sunt necesare suprafețe remarcabile, de aceea la Cosmogas se studiază schimbătoarele hiperdimensionate. Grație suprafeței mari de schimb, aceste schimbătoare fac posibilă funcționarea sistemului la o temperatură mai scăzută și în regim de condensare.

Prin urmare, cu cât este mai mare eficiența, cu atât e mai mic consumul, și economiile vor fi duble de-a lungul întregului an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *